kasvuhooned

372 555 10 450

info@mwlconstruct.eu

372 555 10 450

info@mwlconstruct.eu

Miks kavatada endale tomateid seemnetest?

Tomatitaimi on ju kevadeti saadaval enamus aiandites ja aianduskeskustes, kuid seal on alati mingi kindel ja teatud sortide valik ning nende hulgas ei pruugi sinu lemmiksorte olla.
Ehk kui sa soovid spetsiifilist ja suuremat sordivalikut, siis tuleks seemned endal maha panna. Samuti on alati huvitav mingite täiesti uute ja eriliste sortidega katsetada. Tänapäeval on väga palju uusi ja huvitavaid sorte juurde tulnud.

Taimekasvatus algab
Külvikalender

Tomatid on sooja armastavad taimed ja kahjuks pole Eesti kliimas piisavalt sooja aega, et neid kevadel välitingimustes seemnetest kasvatada. Sellepärast alustatakse seemnete mahapanekuga sisetingimustes.  Usinamad aiapidajad alustavad seemnete külvamisega juba jaanuaris-veebruaris. Siis jõuavad taimed väljapaneku ajaks piisavalt suureks kasvada ning võite need kasvuhoonesse või avamaale ümber istutada.

Ei saa mainimata jätta ka kirglike aiapidajaid, kes lihtsalt ei suuda kevadet ja aiapidamisega seotud tegevusi ära oodata. See on paljude aednike hobi, harrastus ja kirg, mis annab võimaluse juba sisetingimustes selle tegelemisega alustada – lihtsalt ei suuda seda kevadet ära oodata!

Kui seemnete valik tehtud, siis vajate head orgaanilist mulda, istutustopse või aluseid ning kohta, kuhu need sooja ja hea valguse kätte idanema panna.

Meie külvikalender näitab, et kuna oleks soovituslik aeg erinevaid seemneid maha panna ja milliseid teisi tegevusi teha.

Aktiivset ja julget pealehakkamist soovides,
MWL- kasvuhooned meeskond

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This